Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLada z paprykowym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
pierś z indyka 1 kg
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
tymianek 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
sos chrzanowy
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ROLada z paprykowym nadzieniem

Umyte strąki papryki owiń w folię aluminiową i opiecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni. Ostudź, obierz ze skórki, oczyść z nasion, pokrój w grube paski.
Mięso umyj, osusz, przekrój ( nie rozcinając do końca ) wzdłuż włókien, bardzo delikatnie rozbij tłuczkiem, tak by powstał jeden równy płat.
Masło dokładnie wymieszaj z odrobiną soli, pieprzu oraz listkami tymianku.
Płat mięsa posmaruj musztardą, potem masłem z przyprawami, a na koniec ułóż na nim paprykę. Zroluj i obwiąż nicią kuchenną, by się nie rozpadło.
Roladę obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Podlej niewielką ilością wrzątku i duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez 50 minut.
Przed podaniem zdejmij nić i pokrój w plastry . Serwuj z sosem chrzanowym i pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak