Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie moje ulubione.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzi (płaty śledziowe solone) 2 kg
cebule 4 szt
wody przegotowanej i wystudzonej 1 szklanka
octu 10% niepełna szklanka
pieprz do smaku
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie moje ulubione.

Śledzie wymoczyć ok.1-2 godziny, wypłukać. Pokroić w paski lub nieco większe kawałki. Cebule skroić w półplastry i zeszklić na oleju (ja robię taką porządnie miękką cebulę-bo taką u mnie lubią domownicy), ostudzić. Wymieszać olej, ocet, wodę wsypać dużą szczyptę lub dwie pieprzu czarnego. Składniki zalewy wymieszać. Ułożyć śledzie przekładając cebulą (ja robię je w zamykanym wiadereczku ) i zalać zalewą tak aby dobrze dostała się do samego spodu. Odstawić na noc i rano można zajadać. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 20.09.2011 13:25
mniam
Mati13 25.01.2011 13:42
tez lubie takie:)
Anula1 14.01.2011 16:50
Bardzo lubie takie sledziki:)
Przemek4 04.09.2010 22:59
pycha
SmacznaPyza 16.07.2010 13:47
o tak, takie śledzie to i ja lubię !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak