Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik malinowy bez pieczenia Charlotte

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 6 sztuk
maliny świeże 20 sztuk
biała czekolada 100 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
woda 2 łyżki
śmietana kremowa 30% lub 36% 250 ml
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik malinowy bez pieczenia Charlotte

W kąpieli wodnej roztopić czekoladę. Wyciągnąć z kąpieli.
1/3 część śmietany doprowadzić do września, dodać żelatynę i szybko mieszając dokładnie ją rozpuścić. Dodać do czekolady i dokładnie wszystko połączyć.
Pozostałą śmietanę ubić na sztywno i połączyć z czekoladą. Dosłodzić wg uznania.
Biszkopty przekroić na pół i ułożyć na talerzu w szczelny okrąg.
Krem przełożyć do środka, schłodzić aż krem zrobi się sztywny.
Udekorować malinami, podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 17.11.2011 16:00
ale pysznie wygląda :)
halina17 03.11.2011 12:20
pyszny
Magdalena67 03.11.2011 11:42
Mniam-mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak