Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus bananowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier wanilinowy 2 op
cukier 2 łyżki
cytryna 1 szt
jajko 2 szt
Rama Cremefine „Do ubijania” 250 ml
gorzka czekolada 1/2 tabliczki
banan 4 szt
biały rum 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus bananowy

Banany zmiksować,dodać do nich torebkę cukru waniliowego.2łyżki cukru,sok z 1/2cytryny i rum,wymieszać.Ramę ubić i wymieszać z drugim cukrem waniliowym.Oddzielić białka od żółtek i ubić pianę.Do musu bananowego dodać ubitą Ramę i delikatnie wymieszać,a następnie dodać pianę i ponownie delikatnie wymieszać.Mus przełożyć do pucharków,przykry folią i wstawić na 1/2godz.do lodówki.Przed podaniem skropić sokiem z reszty cytryny,posypać potartą czekoladą.Ja dekoruję jeszcze mus pokrojonym bananem i plasterkiem ananasa z puszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak