Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos muślinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 10 dag
wino 40 ml
białko 2 sztuki
ocet balsamiczny trochę
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos muślinowy

Majonez wymieszać z winem, sokiem z cytryny i odrobiną soli. Kiedy utworzy się jednolita masa, delikatnie połączyć ją z ubitymi na sztywno białkami. Przed podaniem już na talerzu, sos skropić octem balsamicznym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak