Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodnik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
margaryna 10 dkg
śmietana 4 łyżki
jajko 2 szt
cukier 1 niepełna szklanka
miód 2 łyżki
masa
biały ser 1 kg
margaryna 1 kostka
cukier puder 1,5 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanioe
mleko 5 łyżek
mąka ziemniaczana 6 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Miodnik

Miód i margarynę podgrzewamy, dodać śmietanę, mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na gładką masę i dodać do ciasta i dobrze wyrobić. Rozwałkować na 4 placki i pieczemy 15 minut w temp. 180 st. C.
Ser zmielić, dodać, margarynę utartą z cukrem i jajkami, dodać do sera. Masę gotujemy 10 minut. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną z mlekiem. Zimne placki przekładamy gorącą masą serową. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 19.04.2012 20:30
dobre
ronald88 03.11.2011 13:11
super
ronald88 03.11.2011 13:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak