Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurkowa kartoflanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 duże
cebula 1 szt
zakwas na żur 1 szkl
sól pieprz sos sojowy
skwarki z boczku 20 dag
majeranek
marchewka 1 szt
listek laurowy ziele angielsk
bulion drobiowy 1 szt
podgrzybki suszone 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurkowa kartoflanka

Boczek kroję w cienkie paseczki, cebulę w drobną kostkę i smażę skwareczki. Ziemniaki i marchewkę obieram,myję i kroję w kostkę.Bulionetkę rozpuszczam w 1l gorącej wody, zalewam warzywa i grzybki i gotuję z listkiem i zielem do miękkości.Następnie wlewam zakwas, jeszcze chwilkę gotuję, doprawiam podanymi pzyprawami.Dodaję skwareczki z cebulką, zagotowuję i... SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:13
Dobra zupa.
02.02.2014 18:49
zupa może i smaczna, ale z pewnością nie z tą spaloną na węgiel cebulą! oj, będzie leżała na wątrobie! a Pani już chyba ma ją w nienajlepszym stanie sądząc po Pani komentarzach w odpowiedzi na te otrzymane! podobno za agresję właśnie odpowiada chora wątroba!
Henryka2 26.10.2012 20:00
Spróbuj, warto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak