Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa staropolska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryny 3
mąka 25 dkg
cukier 50 dkg
jaja 24

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa staropolska

Cytryny ugotować aby dały się słomką przebić, rozetrzeć, wyjąć pestki, przetrzeć przez durszlak i ucierać w makutrze dosypując cukier i żółtka. Rozetrzeć to wszystko na białą masę , dodawać pianę z białek i mąkę. Wlać do formy i piec godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 05.06.2011 22:15
uwielbiam babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak