Babka cytrynowa staropolska

Babka cytrynowa staropolska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryny

    3
  • mąka

    25 dkg
  • cukier

    50 dkg
  • jaja

    24
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytryny ugotować aby dały się słomką przebić, rozetrzeć, wyjąć pestki, przetrzeć przez durszlak i ucierać w makutrze dosypując cukier i żółtka. Rozetrzeć to wszystko na białą masę , dodawać pianę z białek i mąkę. Wlać do formy i piec godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bercik1

05.06.2011 22:15
uwielbiam babki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat