Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa kilka kromek
żółtko jajek 1 szt
mleko 1 szkl
wino 1 łyżka
cukier puder
czekolada utarta

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z czekoladą

Kromki bułki okroić ze skórki i następnie pokroić w słupki szerokości 2 cm,żółtko ubi z mlekiem i z winem,w przygotowanej mieszaninie maczać przygotowane paluszki z bułki osączyć i smażyć na patelni z rozgrzaną oliwą,usmażone na złoty kolor wyjąć ,posypać cukrem pudrem i utartą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 15.11.2011 17:49
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak