Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek ptysiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka pszenna 3 dkg
sól
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek ptysiowy

Wszystkie składniki mieszamy. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz. Przez sito o dużych oczkach wlewamy na rozgrzany tłuszcz ciasto. Gdy groszek będzie jasnobrązowy wyjmujemy go i odsączamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 05.01.2012 09:27
ja używam do zup, ale przyznaję że zawsze kupowałam
Brigitte 13.11.2011 12:53
Do czego używa się groszku ptysiowego???

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak