Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wodzionka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 3-4 ząbki
chleb czerstwy 1-2 kromki
woda 1 l
sól
pieprz
boczek pasek 2 cm grubości

Przepis i sposób przygotowania na: Wodzionka

Czosnek kroimy i zasalamy. W garnku gotujemy wodę a następnie wrzucamy czosnek. W osobnym naczyniu podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodajemy go do zupy z czosnkiem. Gotujemy na niewielkim ogniu przez ok 15 min. Chleb kroimy w grubą kostkę i układamy na talerzu. Następnie zalewamy go zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak