Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kajmakowa do mazurka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane słodzone 1 puszka
miód 3 łyżki
cukier waniliowy 1 op
masło 3 łyżki
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kajmakowa do mazurka

Mleko, miód, masło, cukier waniliowy i żółtka wymieszać i podgrzewać do momentu aż masa nabierze jednolitej konsystencji. Ostudzić. Masa wymaga pieczenia na cieście (ok. 20 min. w temp. 180 stopni).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.02.2014 09:18
bardzo fajna masa
Seba 09.11.2013 09:48
fajna masa
olkaaa 28.02.2013 09:55
przydatny przepis
Elżbieta17 29.10.2012 13:15
musi być słodziutka i pyszna:)
barbara11561 01.08.2012 10:20
pyszna
alaaa 19.02.2012 18:55
ta masa jest pyszna
Magdalena1110 05.11.2011 18:18
dobra
Justyna Jussstiii 03.11.2011 09:21
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak