Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje z nacią selera

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 1 szt.
sól do smaku
jajko 2 szt.
bułkta tarta Prymat 10 łyżek
ser żółty 100 gram
seler naciowy 3 łyżki
olej do smażenia 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje z nacią selera

Mięso umyć, pokroić na plastry (mi z połowy małej piersi z kurczaka wyszły 3 spore kawałki). Rozklepać delikatnie tłuczkiem, posypać solą i pieprzem. Jajko rozbić widelcem, do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Na mięsie położyć kawałek sera żółtego (użyłam królewskiego) oraz posypać solidnie nacią selera (użyłam suszonego), zwinąć w rulon - nasz dewolaj. Mięso panierować - najpierw w jajku, potem w bułce tartej i jeszcze raz czynności te powtórzyć. Na patelni rozgrzać olej, smażyc mięso z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.01.2012 15:05
pyszne mięsko !
teresa18 03.12.2011 17:59
świetny
treonina 02.11.2011 22:24
Ten przepis bardzo przypadł mi do gustu :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak