Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola duszona z wieprzowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 400 g
wieprzowina 250 g
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 1 szkl
kiełbasa czosnkowa 6 plastrów
oliwa
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola duszona z wieprzowiną

Fasolę opłukać i namoczyć na noc,następnego dnia ugotować na wolnym ogniu,pod koniec gotowania osolić,lekko ostudzić,odcedzić,wieprzowinę pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie,obrać cebulę,drobno posiekać i wraz pokrojoną kiełbasą zrumienić na oliwie,dodać przecier pomidorowy,przyprawić solą i pieprzem,dodać wszystko razem wieprzowinę,fasolę,kiełbasę , wstawić do piekarnika,dusić około 40 minut,mięso powinno po tym czasie zmięknąć,podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak