Beziki z truskawkami

Beziki z truskawkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    4 szt
  • cukier

    9 łyżka
  • truskawka

    1/2 kg
  • polewa truskawkowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubijamy białka z cukrem na sztywno aż cukier sie całkiem rozpuści. Przygotowujemy blachę, którą musimy przykryc pergaminem specjanym do pieczenia. Szprycą lub woreczkiem wypełnionym masą nakładamy w formie malutkich okrągłuch \"placuszków\" masę z białka. naokoło każdego placuszka musimy zrobić \"szlaczek\" aby później móc włożyc do środka owoce. Suszymy beziki w piekarniku nagrzanym do ok. 80 stopni przez ok. 2,5 do 3 godzin. Po ostygnięciu wyjmujemy i wkładamy do każdego bezika umyte truskawki i polewamy sosem truskawkowym. Najlepiej by truskawki były w całości i raczej mniejsze. Jesli sa duże to musimy je pokroic na ćwiartki lub na pół.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

nikusonka

27.02.2011 23:34
jeszcze takich nie próbowałam

Agnieszka161

11.09.2010 11:34
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat