Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beziki z truskawkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier 9 łyżka
truskawka 1/2 kg
polewa truskawkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Beziki z truskawkami

Ubijamy białka z cukrem na sztywno aż cukier sie całkiem rozpuści. Przygotowujemy blachę, którą musimy przykryc pergaminem specjanym do pieczenia. Szprycą lub woreczkiem wypełnionym masą nakładamy w formie malutkich okrągłuch \"placuszków\" masę z białka. naokoło każdego placuszka musimy zrobić \"szlaczek\" aby później móc włożyc do środka owoce. Suszymy beziki w piekarniku nagrzanym do ok. 80 stopni przez ok. 2,5 do 3 godzin. Po ostygnięciu wyjmujemy i wkładamy do każdego bezika umyte truskawki i polewamy sosem truskawkowym. Najlepiej by truskawki były w całości i raczej mniejsze. Jesli sa duże to musimy je pokroic na ćwiartki lub na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nikusonka 27.02.2011 23:34
jeszcze takich nie próbowałam
Agnieszka161 11.09.2010 11:34
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak