Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z resztek a\'la rosół z zacierkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości i skóry z udek 3 szt
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/4 szt
sól i pieprz
cebula 1 szt.
zacierki 1 op.
kostka rosołowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z resztek a\'la rosół z zacierkami

Z przygotowywania kawałków kurczaka w cieście naleśnikowym zostało trochę kości i skór, więc zrobiłam z nich coś a\'la rosół. Zalewamy wiec je wodą, dodajemy obrane warzywa, wsypujemy łyżeczkę soli i gotujemy 10 minut, po tym czasie pojawią się szumowiny, które ściągamy łyżką cedzakową, następnie dodajemy kostkę rosołową i gotujemy 30 minut, doprawiamy jeszcze ewentualnie solą i pieprzem. Zacierki gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Gotowe przekładamy do miseczek, zalewamy gorącym rosołem, dekorujemy marchewką i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 03.11.2011 08:19
Takie dania z \"resztek\" zawsze się sprawdzają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak