Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka makowa- staropolska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mak 30 dkg
jaja 30
cukier 30 dkg
migdały 10 dkg
mąka ziemniaczana 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Babka makowa- staropolska

Mak zemleć 3 razy, następnie wycierać go z żółtkami i cukrem oraz migdałami. W momencie stania się białej masy wsypać mąkę ziemniaczaną, zmieszać z nią ostrożnie ubitą pianę z białek, włożyć do formy i wstawić do piekarnika 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 10.11.2011 23:12
Bez mąki pszennej?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak