Babka makowa- staropolska

Babka makowa- staropolska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    30 dkg
  • jaja

    30
  • cukier

    30 dkg
  • migdały

    10 dkg
  • mąka ziemniaczana

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mak zemleć 3 razy, następnie wycierać go z żółtkami i cukrem oraz migdałami. W momencie stania się białej masy wsypać mąkę ziemniaczaną, zmieszać z nią ostrożnie ubitą pianę z białek, włożyć do formy i wstawić do piekarnika 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bercik1

10.11.2011 23:12
Bez mąki pszennej?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat