Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa jarzynowa sałatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kartofle 4 sztmarc
marchew 2 szt
seler 1/4 szt
pietruszka 1 szt
papryczka czerwona 2 szt.
papryczka zielona 2 szt.
ogórki konserwowe 3 szt.
jajko 5 szt.
majonez 5 łyżka
sos czosnkowo-ziołowy 1 op.
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa jarzynowa sałatka

Warzywa ugotować w łupinach bez dodatku soli, nie możemy je rozgotować, po ostudzeniu obrać z łupin i pokroić w kosteczkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, następnie za pomocą rozdrabniacza do jajek kroimy . Z papryczek usuwamy gniazdka nasienne, kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe kroimy również w drobną kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do szklanej misy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Do miseczki przekładamy majonez, dodajemy całe opakowanie sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego (jeśli nie lubimy gotowych dodatków wystarczy tylko majonez), dokładnie mieszamy i przekładamy do miski z warzywami, dokładnie mieszamy sałatkę, powinniśmy ją wstawić do lodówki, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły smakowo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 24.11.2011 18:33
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak