Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka świętokrzyska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 40 dag
cebula 2 sztuki
ziemnia 3 sztuki
ziele angielskie
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek 3 ząbki
majeranek
Barszcz biały 0,5 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka świętokrzyska

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w garnku z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Równocześnie boczek kroimy i podsmażamy na suchej patelni. Zakwas dolewamy po 15 minutach i dadajemy majeranku wg własnego uznania.. Dorzucamy boczek. Na tłuszczu ktory powstał z wytopienia boczku, podsmażamy cebulke pokrojoną w kostkę z dodatkiem drobno posiekanego czosnku. Gotujemy 20 min. I dopawiamy przyprawami ww do smaku. Nie używam soli ponieważ boczek jest słony. Jezeli ktos chce można dodac wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 15.12.2011 16:47
super mój tata z tamtąd pochodził

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak