Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z brokułami i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 400 gram
brokuł 1 sztuka
feta 1 sztuka
czosnek 4 sztuki
oliwa 5 łyżek
oregano 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z brokułami i fetą

- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Pozostawiamy kilka łyżek wody w której gotowaliśmy makaron. Pastę przekładamy do miski lub zostawiamy na durszlaku. Brokuły myjemy, osuszamy, rozdzielamy na małe różyczki, a te kroimy na plastry. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek extra vergine wrzucamy czosnek i plastry brokułowe, dodajemy przyprawę do dań włoskich, niewiele soli oraz dużo pieprzu. Dodajemy wodę pozostałą z gotowania makaronu. Gdy brokuły będą al dente dodajemy gotowy makaron doslownie na 2 minuty, aby składniki się wymieszały. Gasimy płomień.
Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, w miskach na pastę, na wierzchu układamy fetę pokrojoną w kostkę, doprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 09.03.2012 08:57
pycha, uwielbiam taki makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak