Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 0,5 litra
drożdże 5 dag
cukier puder 2 łyżki
jaja 2-3 sztuki
sól do smaku
jabłka 0,5 kg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Kroki postępowania

1
W małej ilości letniego mleka rozpuścić drożdże. Dodać resztę mleka, jajka, mąkę i sól, cukier dokładnie wymieszać. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia ok 30 minut
Krok 1 - Racuchy z jabłkami foto
2
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce.
Krok 2 - Racuchy z jabłkami foto
3
Jabłka wymieszać z wyrośniętym ciastem
Krok 3 - Racuchy z jabłkami foto
4
Smażyć racuszki na złoty kolor
Krok 4 - Racuchy z jabłkami foto
5
Podawać z cukrem pudrem, śmietaną.
Krok 5 - Racuchy z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.06.2013 11:12
smaczne są racuchy
Maniek2 24.03.2013 11:38
uwielbiam takie
Norgiusz 08.03.2013 19:27
moje ulubione
Dorian 23.11.2012 09:11
super
mic 16.11.2012 22:24
bardzo je lubię
caralajna 11.08.2012 06:19
lubię takie
IKrakowianka 25.07.2012 20:19
bardzo, ale to bardzo lubię takie racuszki :)
Wacław 13.07.2012 12:17
bardzo lubimy !
Ela15 18.06.2012 11:40
rewelacja!
jeta72 02.05.2012 17:25
pyszne
Ada-Gaba 05.03.2012 12:53
świetne
ankaryba 22.01.2012 16:12
mniam mniam :)))
MAR3STA 22.12.2011 14:15
świetne
kate.500 16.12.2011 13:33
smaczniutkie
Rybciia 16.11.2011 23:13
zjadłabym
Grazyna0211 14.11.2011 19:31
pyszne
Robert10 10.11.2011 19:28
często je robię
Ewa104 04.11.2011 15:48
Lubię takie.
Nina7 04.11.2011 10:01
Uwielbiam racuchy z jabłkiem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak