Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumowe racuchy jabłkowo-czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kefir 1 sztuka
jajko 2 sztuki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 szczypty
jabłko 3 sztuki
rum 2 chlusty
czekolada mleczna 2 tabliczki
płatki owsiane 2 szklanki
olej do smażenia 8 łyżek
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rumowe racuchy jabłkowo-czekoladowe

Do miski wlewamy kefir, dodajemy dwa jajka, proszek do pieczenia i mąkę, łączymy składniki mieszając przy pomocy rózgi (trzepaczki) lub miksera. Ciasto ma być gęste. Dodajemy następnie potarte (i wcześniej obrane)jabłka, rum, płatki owsiane i wiórki czekolady. Mieszamy delikatnie, ale dokładnie.

Tak przygotowaną masę, wlewamy na rozgrzany olej, formujac przy pomocy dużej łyżki racuchy. Gotowe odkładamy na papierowy ręcznik, podajemy opruszone cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 01.07.2012 18:21
smaczne
agata1722
agata1722 23.05.2012 10:49
rewelacja
Justyna Jussstiii 17.11.2011 10:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak