Babka chlebowa

Babka chlebowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    24
  • cukier

    40 dkg
  • chleb czerstwy

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

24 żółtka ubić do białości z cukrem, wsypać utłuczonych goździków, cynamonu, skórki pomarańczowej, 2 szklanki ususzonego, drobnego chleba, wymieszać, wlać pianę ubitą z białek, wyrobić ostrożnie, przelać do formy i wstawić do letniego pieca.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat