Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dyniowe kule słodko-kwaśne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg.
miód pszczeli płynny 1 szkl.
sok z cytryny 1 szt.
masło 3 łyżki
orzechy nerkowca 1 szkl.
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: dyniowe kule słodko-kwaśne

za pomocą specjalnej łyżki wydrążyć z dyni kulki,włożyć je do garnka z grubym dnem wlać odrobinę wody i lekko poddusić,powinna zmięknąć i pozostać w kształcie kuli do smaku dodać odrobinę soli,w rondelku rozgrzać masło dodać miód,sok z cytryny,imbir,gożdziki i orzechy nerkowca,wymieszać i przez chwilę prażyć,kulki dyni wyjąć łyżką cedzakową dodać je do prażonych składników i gotować razem kilka minut co jakiś czas mieszając,podawać na gorąco jako zdrowy deserek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 03.12.2011 19:57
świetny pomysł, nie jadłam takich ale brzmi smakowicie
teresa18 05.11.2011 17:34
pyszne te kuleczki dyniowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak