Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechowa babka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
orzechy laskowe 200 g
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1
mąka 1,5 szklanki
margaryna 1
proszek do pieczenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: orzechowa babka

Kroki postępowania

1
Miękką margarynę ucieramy mikserem na wolnych obrotach z cukrem białym i waniliowym. Następnie dodajemy pojedynczo jajka i ucieramy dalej.
Krok 1 - orzechowa babka foto
2
Następnie orzechy wkładamy do foliowego woreczka i robijamy tłuczkiem do mięsa. Takie zmieżdżone orzeszki dodajemy do naszego ciasto. Mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia również dodajemy.
Krok 2 - orzechowa babka foto
3
Całość przelewamy na silikonową keksówkę
Krok 3 - orzechowa babka foto
4
i pieczemy w 180 stopniach ok godziny.
Krok 4 - orzechowa babka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 22.07.2012 21:35
super
usmiech 04.03.2012 21:51
dobre
SylwiaMagdaSabin 04.11.2011 12:55
mniammmmmmmmmm
Katarzyna/kate1980 03.11.2011 22:01
śliczna
aginaa 03.11.2011 16:22
polecam :)
jolita 03.11.2011 08:03
mniam
sunnymood 02.11.2011 20:04
wygląda super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak