Grzyby oczyścić,opłukać,poszatkować,cebulę obrać,pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju,dodać poszatkowane grzyby,posolić i dodać pieprz do smaku,dusić około 25 minut,następnie ostudzić,dodać do masy bułkę tartą i całe jajko,w tym czasie przygotować ciasto,mąkę przesiać przez sito,dodać cukier,sól,pieprz i dokładnie wymieszać,dodać roztrzepane jajko utarte z margaryną,wszystko razem zagnieść,z ciasta uformować kulę i włożyć ją na pół godziny do lodówki,by się schłodziło,następnie rozwałkować,nałożyć na ciasto nadzienie,zawinąć brzegi,uformować z całości podłużny kształt,posmarować z wierzchu jajkiem,wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 st.C I Piec około pół godziny,podawać na sałacie z pomidorami.