Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane ciasteczka z orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier 20 dag
mąka 40 dag
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
migdały w płatkach 5 dag
rodzynki 5 dag
biała czekolada 5 dag
gorzka czekolada 5 dag
orzeszki w czekoladzie

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane ciasteczka z orzechami

Masło utrzeć z cukrem i cały czas ucierając dodawać małymi porcjami mąką na zmianę z jajkami i proszkiem do pieczenia. Do gładkiego ciasta dodać migdały, rodzynki i posiekane czekolady, wymieszać.
Natłuścić blaszki i przy pomocy łyżki kłaść porcję ciasta i delikatnie rozciągnąć.
Na wierzchu ciasteczek ułożyć orzeszki delikatnie je wciskając.
Ciasteczka piec około 15 min w temp. 180-190st po upieczeniu zostawić ciastka na blaszce jeszcze kilka minut i dopiero ściągnąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 11.01.2012 10:18
cudne
Robert10 10.01.2012 19:54
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak