Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z dyni z pierożkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg.
jabłko kwaśne 1 duże
cebula
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
masło 3 łyżki
szałwia 3 listki
sól i pieprz
grzanki
bulion warzywny 1i1/4 l.
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
ravioli 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z dyni z pierożkami

dynię umyć przekroić usunąć środek razem z pestkami obrać skórkę i pokroić w większe kawałki,z jabłka usunąć gniazdo nasienne pokroić w kostkę,cebulę posiekać,na patelni stopić masło dodać cebulę i zeszklić dodać pokrojone jabłko oraz dynię wsypać curry,paprykę,sól i pieprz wymieszać i dusić pod przykryciem ok.5min.przygotować bulion warzywny i wlać do gotujących się warzyw na patelni wymieszać i gotować do miękkości,w oddzielnym naczyniu zagotować osoloną wodę z dodatkiem oleju i włożyć do wrzątku pierożki a następnie ugotować w/g przepisu na opakowaniu,szałwię opłukać,ugotowaną zupę zmiksować na krem wlać do bulionówek do każdej włożyć porcję pierożków i posypać listkami szałwii,podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 22.07.2012 10:29
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak