Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z kopytkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kopytka 3/4 kg.
papryka czerwona 2 szt.
cebula
czosnek 1 ząbek
parmezan starty 3 łyżki
oliwa
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól i pieprz
dynia 1/2 kg.
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z kopytkami

cebulę i czosnek obrać następnie drobno posiekać,papryki umyć ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150st.i zapiec,zdjąć skórkę usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę,dynię obrać ze skóry wyjąć pestki i ugotować w osolonej wodzie około 15min.na półtwardo odcedzić,przestudzić i pokroić w kostkę wymieszać z czosnkiem,cebulą,papryką i 4 łyżkami oliwy,przyprawić do smaku,kopytka mogą być mrożone lub zrobione samemu w/g swego przepisu należy je ugotować w osolonej wodzie odcedzić i włożyć do naczynia żaroodpornego dodać jarzyny posypać startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki a następnie zapiec w temp.180st.ok.10min.podawać na gorąco jako obiad lub na kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.03.2014 10:13
moje smaki,pyszne danie :-)
Ada-Gaba 10.11.2013 09:14
fajny przepis
ronald88 29.11.2011 11:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak