Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka żółtkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtka jaj 20
mąka 1 kg
masło 50 dkg
drożdże
cukier 40 dkg
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Babka żółtkowa

3 szklanki żółtek i 3 szklanki mąki wymieszać wałkiem w makutrze. Wlać masło, 2 szklanki cukru, drożdze, kubek migdałów drobno siekanych i mieszać wszystko w jedną stronę. Wlać do formy i postawić w cieple by trochę urosło. Następnie piec w 220 st. godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 19.12.2011 23:38
Ile żółtek :O

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak