Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z wiśniowo – truskawkowym sosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1 sztuka
cukier wanilinowy 20 g
brązowy cukier 1 łyżka
truskawki 3 sztuki
wiśnie bez pestek 0,5 szklanki
sok jabłkowy 0,5 szklanki
skórka z pomarańczy lub limonki 1 łyżeczka
orzechy posiekane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z wiśniowo – truskawkowym sosem

Gruszki obrać i przekroić na pół. Wydrążyć gniazda nasienne.
Zagotować wodę z cukrem waniliowym, brązowym cukrem, skórkami z cytryny i pomarańczy. Zmniejszyć ogień i gotować przez 5 minut.
Dodać gruszki i gotować pod przykryciem przez ok 20 minut, aż gruszki będą miękkie.
Sok jabłkowy podgrzać, dodać do niego truskawki z wiśniami oraz startą skórkę z pomarańczy.
Na talerzu ułożyć gruszki, na każdą połówkę wyłożyć podgrzane owoce i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 11.11.2011 17:57
pyszne, zasługują na plusik :)
Natalia37
Natalia37 02.11.2011 17:14
pięknie wyglądają
Natalia37
Natalia37 02.11.2011 17:14
pięknie wyglądają
Natalia37
Natalia37 02.11.2011 17:14
pięknie wyglądają
Natalia37
Natalia37 02.11.2011 17:14
pięknie wyglądają
Dorota76 02.11.2011 16:22
cudne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak