Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak domowej roboty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5 sztuk
cukier puder 20 dag
mleko skondensowane pół puszki
cukier wanilinowy
wódka 3/4 szklanki
spirytus 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak domowej roboty

Żółtka dać do miski, dodać cukier puder i cukier wanilinowy. Mieszać mikserem i dodawać mleko. Gdy się zmiksuje cały czas ucierając dodawać alkohole. Tak powstałą miksturę przelać do butelek, zamknąć i odstawić na kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 07.05.2012 08:50
dawno nie robiłam dziękuję za przypomnienie haha
Andysz 15.04.2012 10:08
oooo muszę spróbować;>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak