Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki naleśnikowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto:mleko 100 ml
jajko 1 szt
mąka 100 g
sól
cukier
tłuszcz do smażenia
masło 15 g
cukier 20 g
aromat waniliowy
aromat cytrynowy
Bułka tarta klasyczna Prymat
masa 200 g
jabłka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki naleśnikowe

Przygotować naleśniki: mleko wymieszać z jajkiem solą i cukrem, dodać mąkę. Smażyć placki. Wystudzone naleśniki pokroić w kostkę jak łazanki. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać rozpuszczone masło, cukier i aromaty, dodać łazanki i wymieszać. Do naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą wyłożyć łazanki i zapiec. Podawać polane śmietana albo jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.08.2013 12:25
super pomysł na łazanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak