Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLUSKI MAKOWE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 70 dag
mak 10 dag
śmietana kwaśna 2 łyżki
mąka 15 dag
migdały 15 dag
cukier puder 3 łyżki
mleko 1/2 szkl
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI MAKOWE

Ziemniaki ugotować w mundurkach,obrać.
Mleko mocno podgrzać zalać mak,gotować około 10 min.Zmielić razem z ziemniakami.Do masy makowo ziemniaczanej dodać śmietanę,mąkę,wbić jajka,wsypać cukier puder i migdały dokładnie wyrobić.Pokroić na skośne kopytka.Po ugotowaniu polać stopionym masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 05.11.2011 07:44
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak