Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski migdałowe w maślance

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały zmielone 10 dag
jajko 2
cukier puder 5 dag
mąka 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
sok pomarańczowy 1 szkl
maślanka 1 szkl
sól
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski migdałowe w maślance

Żółtka utrzeć z masłem i cukrem,dodać mąkę,bułkę tartą i migdały.Białka ubić na sztywno z solą,dodać do ciasta wymieszać.
Na wrzącą,lekko osolona wodę łyżką wkładać niewielkie porcje ciasta.Gotować kilka minut mieszając.kluseczki odcedzić.
sos; wszystkie składniki dokładnie wymieszać .Sosem polać gorące ugotowane kluseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 02.11.2011 14:57
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak