Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 15 dag
mleko 2 szklanka
seler 10 dag
marchewka 10 dag
pietruszka 10 dag
masło 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżka
koperek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z warzywami

Ryż ugotować w mleku do miękkości. Do ryżu i mleka dodajemy szczyptę soli oraz masło. Wszystko razem jeszcze chwilę gotujemy. Warzywa myjemy i obieramy, a następnie trzemy na tarce o dużych oczkach. Warzywa ugotować do miękkości w wodzie. Następnie ugotowane warzywa odcedzić i wymieszać z ugotowanym ryżem. Do tego dodajemy około 2 łyżki przecieru pomidorowego i całość mieszamy. Wszystko razem dajemy do żaroodpornego naczynia i wsadzamy do piekarnika. Umytym i drobno pokrojonym szczypiorkiem posypujemy risotto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 25.11.2011 22:47
bardzo lubię- jestem na tak
KasiaK90 08.11.2011 07:31
pychaa
pioge7 03.11.2011 07:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak