Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche do herbaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 40 dkg
jaja 10
skórka pomarańczowa
mąka 40 dkg
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche do herbaty

Cukier utzreć do białości z 10 żółtkami, wsypać trochę skórki pomarańczowej, mąki i wymieszać. Następnie włożyć ubitą pianę z białek, wymieszać, porozlewać do form papierowych i posypać drobnymi migdałami, piec w piekarniku w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak