Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi tzw. ruskie

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
olej 1 łyżeczka
sól 1 łyzeczka
woda 3/4 szklanki
ziemniaki ugotowane 70 dag
sól 2 łyżeczki
pieprz 2,5 łyżeczki
cebula 1 1/2 sztuki
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi tzw. ruskie

Przepis na ciasto znajdziecie Państwo pod adresem: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/178214/ciasto-do-pierogow.html . JEst to oczywiscie mój przepis.


Odnośnie farszu, przyrządzamy go mianowicie w ten sposób:

Ugotowane ziemniaki, oczywiście takze obrane przed gotowaniem pzrepuszczamy przez maszynkę-2 razy.

Wrzucamy je do miski, dodajemy ser biały i przyprawy i mieszamy.

Cebule musimy zeszklić na patelni i dodac do farszu - wymieszac.

Do powstałych \"kołek\" na pierogi nakladamy farsz izlepiamy dokaldnie.

Pierogi wrzucamy na wrzącą i posoloną wodę. Wyjmowac gdy wypłyną na wierzch. NAjlepiej podawac ze skwareczkami..
Smacznego życze Państwu!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 24.06.2013 07:53
Wyśmienite pierogi :)
Botwinka 15.10.2012 23:56
prawie jak u mamy...
Norgiusz 03.06.2012 14:38
mniam
parysek10 10.02.2012 21:05
Całkiem całkiem.
parysek10 10.02.2012 21:05
Całkiem całkiem.
Adamorek 03.12.2011 11:30
świetne
Grazyna0211 18.11.2011 18:14
ja uwielbiam ruskie pierogi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak