Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z miodem.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wymoczonych płatów śledziowych: 1 kg
przegotowanej wody 1/3 szkl
octu 10% 1/3 szkl
miodu 3 łyżki
małych cebul 6 szt
koncentratu pomidorowego 1 słoiczek
olej 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z miodem.

Z oleju, wody, octu i miodu zrobić zalewę-podgrzewając aby się połączyły składniki, ale nie gotując. Do pokrojonych w kostkę i zeszklonych cebul dodać koncentrat pomidorowy. Wlewać podgrzaną zalewę, cały czas mieszając. Podgrzać do zagotowania. Następnie wystudzić i włożyć do zalewy pokrojone w kawałki płaty śledziowe. Odstawić na 1 lub 2 dni. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 24.09.2011 09:41
Mój mąż uwielbia tę sałatkę.
ZEWA 13.02.2011 11:53
śledziki zawsze, do wypróbowania
eli_555 18.11.2010 21:17
Uwielbiam śledzie.Muszę wypróbować.
ewelinapac 28.09.2010 20:11
może kiedyś spróbuje
misia53 14.09.2010 15:00
mnie też
SmacznaPyza 14.07.2010 16:49
pychota, ta słodka nutka bardzo mi odpowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak