Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina duszona w winie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zmiażdżony czosnek 2 ząbki
śmietana kremówka 0,5 szklanki
masło 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
mąka 1 łyżka
koperek 5 łyżek
sól 1 szczypta
rosół warzywny 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
cielęcina bez kości 1,5 z udźca
wino białe wytrawne 1 szklanka
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina duszona w winie

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Owinąć folią i włożyć na noc do lodówki. Następnie obsmażyć na maśle z dodatkiem oliwy, włożyć cebulę, chwilę smażyć, oprószyć mąką, chwilę smażyć, wlać wino oraz bulion z rosołu warzywnego Kucharek i udusić do miękkości. Miękką cielęcinę pokroić w plastry, sos wymieszać ze śmietaną oraz koperkiem, doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat.

Podawać polaną sosem, z makaronem wstążki i zieloną sałatą ze śmietaną jogurtowa oraz szparagami w sosie beszamelowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 08.05.2011 22:19
wypróbuję przy najbliższej sposobności
magical66 08.05.2011 21:08
wykwintne i smaczne
szajba2 17.01.2011 15:41
dobre
Barbara55 29.08.2010 14:17
fajne
anik01 23.04.2010 16:30
na pewno wypróbuję ten przepis.... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak