Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonego pstraga

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg wędzony 25 dag
seler naciowy
twaróg 10 dag
ser żółty 10 dag
jogurt naturalny 2-3 łyżki
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
koperek
papryka mielona
sól
pieprz
papryka zielona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonego pstraga

seler naciowy umyć podzielić na łodygi,papryki pokroić w paski.
warzywa schłodzić.Ser żółty zetrzeć na tarce,czosnek przecisnąć przez praskę.koperek posiekać.Rybę utrzeć na krem z twarogiem,serem żółtym i jogurtem.
Dodać czosnek,koperek,sok z cytryny i koncentrat pomidorowy.Doprawić mielona papryką,solą,pieprzem.Odstawić na 30min do lodówki.
Przed podaniem posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia31 16.03.2012 19:57
super
Sylwia31 16.03.2012 19:57
super
Sylwia31 16.03.2012 19:57
super
Sylwia31 16.03.2012 19:57
super
Magdalena67 02.11.2011 12:47
Czasami zostaje mi za dużo wędzonej ryby, fajny sposób by znudzonym domownikom zmienić smak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak