Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz węgierski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 0,5 kg
cebula 3 sztuki
czosnek 3 ząbki
smalec kilka łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz węgierski

Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy w kostkę 2x2cm. Oprószamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki smalcu. Na rozgrzany smalec dodajemy cebulę, chwilę smażymy. Dodajemy przeciśnięty czosnek. Chwilę razem smażymy, dodajemy do smaku i koloru papykę mieloną. Moment to wszystko smażymy, przekładamy do garnka. Dodajemy na patelnię smalcu do usmażenia mięsa. Wrzucamy mięso na patelnię. Smażymy mieszając, gdy mięso odrobinę zmięknie i nabierze koloru wrzucamy do garnka z cebulą. Garnek stawiamy na ogniu, dodajemy odrobinę wody, tak aby przykryło mięso. Dusimy na małym ogniu do miękkośći, w razie potrzeby dodać soli i pieprzu. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 03.11.2011 16:06
poproszę porcyjkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak