pomidorowa z rurkami

pomidorowa z rurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • łodyga kopru

    1 szt
  • kostka drobiowa

    1 szt
  • przyprawa do dań Kucharek

    1 łyżeczka
  • śmietana 12%

    2-3 łyżeczka
  • przecier pomidorowy

    1/2 szklanka
  • włoszczyzna

    1 z kapustą
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcję gotujemy w 3-4 litrach wody , po około pół godziny dodajemy obraną i umytą włoszczyznę. Dodajemy przyprawę i kostkę. Gotujemy aż warzywa będą miękkie i wyjmujemy je(można wykorzystać do sałatki). Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu , dodać przecier i podgrzewać 5 minut na małym ogniu. Dodajemy do zupy z łodygą kopru i gotujemy jeszcze przez chwilę. Zaprawiamy śmietaną i podajemy z makaronem \"rurki\". SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewaa

18.11.2012 19:28
smaczna

Gosia20

25.06.2012 14:05
pomidorowa jak z dziecięcych lat :)

Wafelek2601

20.06.2012 22:51
Ale pyszna

Natalia/tubisiek

14.05.2012 17:24
moja ulubiona zupa :)

babcia

06.05.2012 12:35
super

babcia

06.05.2012 12:35
super

Anna152

24.03.2012 07:57
lubie

Dorota59

09.03.2012 14:56
smaczna

Katarzyna/kate1980

20.02.2012 20:37
ciekawa

Elżbieta17

20.12.2011 15:28
moja ulubiona:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat