Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 0,5 kg
mięso mielone z szynki 0,5 kg
czosnek 3 ząbki
cebula 2 sztuki
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 300 gram
oliwa do smaku
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
oregano 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z mięsem

W duzym garnku zagotować wodę z solą i kilkoma kroplami oliwy z oliwek, do gotującej się wody wsypać makaron , gotować mieszając do miękkości al dente, odcedzić, przelać zimna wodą. Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać cebule pokorojona w drobną kostkę, smazyć mieszając, przez praskę wycisnąć czosnek i dodać do cebuli, smażąc chwilę razem. Cebulę przełożyć do garnka. Na patelnię po smażącej się cebuli wylać odrobine oliwy, rozgrzać, dodać mięso. Mięso posypać pieprzem i papryką do smaku. Na koniec smażenia posolić mięso do smaku,przełożyc do garnka. Garnek postawić na ogniu, rozrobić koncentrat pomidorowy z ciepła woda, wlać do mięsa i cebuli, dodać bazylię i oregano, zagotować, w razie potrzeby dodać więcej wody lub koncentratu. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 19.12.2011 13:24
pycha
joanna77 03.11.2011 16:05
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak