Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana soczewicą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 4 szt
ryż 10 dag
cebula
pomidor 2 szt
kulka mozzarelli
bulion 1/2 szkl
czosnek
masło 2 łyżki
tymianek
sól
pieprz
soczewica czerwona 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana soczewicą

Papryki umyć,pomidory pokroić w kostkę.Z mozzarelli odciąć 4plasterki resztę zetrzeć na tarce.Cebulę i czosnek zeszklić na maśle.Dodać opłukany ryż gotować na małym ogniu aż płyn się wchłonie.dodać pomidory startą mozzarellę.Doprawić tymiankiem,mielona papryką,solą,pieprzem.Farszem napełnić papryki,każdą przykryć plasterkiem mozzarelli.Włożyć do żaroodpornego naczynia,podlać bulionem.Piec 30min w temp.180stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak