Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 50 dag
nieduży brokuł 1 szt
małe marchewki 5 szt
por (biała część) 1 szt
fasolka szparagowa 25 dag
masło 2 łyżki
olej 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
cukier
sól
pieprz
bulion warzywny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki z warzywami

Grzyby i warzywa oczyścić,brokuły podzielić na różyczki,por pokroić w grube plastry.Do lekko posłodzonego i osolonego wrzątku włożyć najpierw marchewkę,po 3min.fasolkę,a po chwili por,gdy jarzyny będą prawie miękkie dodać brokuł i po około 3min.wyjąc i osączyć.Kurki smażyć na suchej patelni ,aż odparuje woda.Wlać do nich olej i usmażyć mieszając.Następnie przełożyć kurki do warzyw,dodać kostkę bulionową,masło i posiekany czosnek.Podlać niewielką ilością wody i chwilę razem dusić,przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 02.11.2011 13:22
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak