Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby duszone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
czosnek 1-2 ząbki
Szczypiorek cienki
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
śmietana 1 szklanka
miód 1 łyżka
olej
sos sojowy 1 łyżka
fasolka szparagowa 25 dag
grzyby leśne 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby duszone

Warzywa posiekać podobnie jak grzyby. Dodać czosnek. Fasolkę gotować ok. 2 minut. na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać grzyby i smażyć ok. 10 minut. oprószyć mąką zasmażyć. Dodać śmietanę i szklankę wody. Dusić ok. 8-10 minut. doprawić sosem i miodem. Dusić ok. 5 minut. warzywa podsmażyć na oleju ok. 5 minut. a następnie połączyć z grzybami. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak