grzyby duszone

grzyby duszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • Szczypiorek cienki

  • masło

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku

  • śmietana

    1 szklanka
  • miód

    1 łyżka
  • olej

  • sos sojowy

    1 łyżka
  • fasolka szparagowa

    25 dag
  • grzyby leśne

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa posiekać podobnie jak grzyby. Dodać czosnek. Fasolkę gotować ok. 2 minut. na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać grzyby i smażyć ok. 10 minut. oprószyć mąką zasmażyć. Dodać śmietanę i szklankę wody. Dusić ok. 8-10 minut. doprawić sosem i miodem. Dusić ok. 5 minut. warzywa podsmażyć na oleju ok. 5 minut. a następnie połączyć z grzybami. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat