Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone warzywa w jogurcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona papryka 1 szt
por 1 szt
marchew 4 szt
pieczarki 20 dag
jogurt naturalny 1 szkl
bulion drobiowy 1/2 szkl
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz
cukinia 2 szt
papryka czerwona 1 szt
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone warzywa w jogurcie

Pieczarki pokroić w plasterki,a resztę warzyw na kawałki.Zalać warzywa bulionem i jogurtem,doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić pod przykryciem ok.20min.Na 5min.przed końcem duszenia posypać je startym żółtym serem i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak